Το χωριό μας

Το χωριό απέχει 15 χλμ από Αιγείρα και 163 από Αθήνα με δρόμο ασφαλτοστρωμένο.

Το μεγαλύτερο έργο του Συλλόγου είναι η ανέγερση, το 2010, νέου πετρόχτιστου υπερσύγχρονου καταστήματος, το οποίο λειτουργεί ως ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΟΥΖΕΡΙ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΨΗΣΤΑΡΙΑ σ’ ένα περιβάλλον για όλες της εποχές … (τζάκι κ.τ.λ.)

Το κατάστημα λειτουργεί ως εξής:

Α. Από 1η Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου από 08:00 έως αργά το βράδυ.

Β. Από 16 Σεπτεμβρίου έως 30 Ιουνίου λειτουργεί από Παρασκευή βράδυ έως Κυριακή μεσημέρι.

Επίσης λειτουργεί όλες τις αργίες όπως Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Καθαρά Δευτέρα, Ευαγγελισμού, Πάσχα, Πρωτομαγιά, Αγίου Πνεύματος κ.α. Εκτός από φαγητά της ώρας θα βρείτε : βραστό, κοκκινιστή προβατίνα (σπεσιαλιτέ μας), αγριογούρουνο, λαγό, κουνέλι, κόκορα, πίτες και άλλες τοπικές λιχουδιές κατόπιν παραγγελίας (κυρίως τους χειμερινούς μήνες). Ο χώρος διατίθεται για κοινωνικές εκδηλώσεις γάμος, βαπτίσεις κ.τ.λ. Η αίθουσα τους χειμερινούς μήνες διατίθεται για 50-60 άτομα, (σε άριστο περιβάλλον).

Η πλατεία για τους θερινούς μήνες διατίθεται για 850 και πλέον άτομα …

Τηλ. Επικοινωνίας, παραγγελιών και ρεζερβέ 2696 0 34495, 6937188901.

Η Βελλά έχει πάρα πολλές φυσικές καλλονές όπως το αναπτυσσόμενο δάσος, η πηγή του Σουβάλτου, το καταφύγιο, η Κορυφή του προφήτη Ηλία και άλλες…

Ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου που χρονολογείται από το 1834 και είναι διατηρητέο μνημείο. Επίσης το χωριό και γενικά η περιοχή, προσφέρεται για κυνήγι, που υπάρχει πλούσιο.

Όπως αγριογούρουνο, λαγοί, πέρδικες κ.α. Προσφέρεται ακόμη για ορειβασία, αγώνες Moto gross, ανώμαλου δρόμου και άλλα τέτοιου είδους σπορ!!!

Επίσης το α’ 15νθήμερο του Ιουλίου ο Σύλλογος οργανώνει την ετήσια γιορτή – συνάντηση των Βελλαϊτών με μεγάλη επιτυχία!

Για τους Φίλους επισκέπτες του χωριού μας καταλύματα υπάρχουν στην Άκρατα (15 χλμ.) και στον Ξενώνα Αμπελοκήπων ( 6 χλμ.) τηλ. 2696 0 360112 Δήμος Αιγείρας

Advertisements